20 March 2010

Figure-Up – Roselle D’tox Shape-Up Drink
 
Produk jus minuman campuran ekstrak Roselle, Pueraria Mirifica dan Aloe Vera yang berupaya membantu anda menyelesaikan masalah lemak berlebihan dan perut buncit.
Figure-Up merupakan satu revolusi baru di dalam produk diet di mana formula yang ditemui begitu efektif di dalam mengatasi masalah kegemukan.
Dengan rasa yang enak dan mudah larut. Figure-Up senang disediakan dengan mencampurkan kedalam secawan (120 -150 ml) air sejuk, kacau dan minum. Hanya perlu diambil 1 bungkus sehari selepas sarapan pagi. Memang menjimatkan.
Figure-Up adalah 100% selamat dan semulajadi. Dirumus dengan teliti mengikut Amalan Pengilang Baik (GMP) dan Halal. Mampu memberi kesan dalam masa yang anda kehendaki tanpa menahan lapar dan berpantang. Hanya perlu lebihkan minum air putih.
Sekiranya anda sedang tercari-cari produk diet, 'diet fiber' atau 'diet formula' untuk turunkan berat badan, Figure-Up adalah jawapan yang tepat. Berkesan untuk kuruskan badan tanpa risiko kegemukan semula.
Figure-Up formula hebat! Mengawal selera makan, menghalang pembentukkan lemak, mengurangkan pengambilan gula, meningkatkan kadar metabolisma dan menukarkan karbohidrat kepada tenaga yang mana merupakan 5 faktor utama di dalam pengurusan berat badan. 


Kandungan 100% selamat dan semulajadi...

Maltodextrin
Maltodextrin adalah  pati gula, agar-agar dasar hibrida, (dextrin), yang digunakan sebagai bahan tambahan makanan. Hal ini dihasilkan juga oleh hidrolisis enzimatik daripada gelatinated pati dan biasanya dijumpai sebagai krem-putih higroskopik spraydried bedak.Maltodextrin mudah dicerna, diserap secepat glukosa dan mungkin juga akan cukup manis  atau mungkin hampir tidak mempunyai rasa sama sekali. Kebanyakan Maltodextin dikelaskan dengan DE (dekstrosa ekuivalen) daripada 20 atau lebih tinggi.

Inulin
Satu ramuan yang diperkayakan dengan fiber daripada buah-buahan. Rasa yang manis tetapi tidak diserap kedalam badan.
* Mudah dicernakan & diserap oleh tubuh badan
*Mampu menurunkan kadar lemak
*Kaya dengan serat
*Memberi rasa yang enak
*Menjaga sistem pencernaan

Roselle
Roselle, merupakan satu tumbuhan herba semulajadi - mengandungi kandungan Vitamin C yang tinggi, dianggar pada 280mg pada setiap 100gm kaliks Roselle yang telah dikeringkan. Ini menunjukkan kelebihan vitamin C yang ada pada Roselle berbanding dengan buah kismis hitam. Ia juga mengandungi vitamin-vitamin lain seperti Vitamin D, B1 dan B2. ROSELLE terbukti kaya dengan anti oksida untuk:
* Menyegar & mengembalikan tenaga
* Menyihatkan & mencerdaskan minda
* Membantu proses pencernaan
* Membantu melancarkan pembuangan najis
* Mencantikkan kulit & awet muda
* Mengurangkan kolesterol yang berlebihan

Aloe Vera
Antara kegunaan:
*Pelembap semulajadi
*Menghilangkan kesan lemak
*Membantu proses penghadaman dan atasi masalah sembelit

Green Tea
Teh hijau atau dikenali dengan  nama Camelia Sinensis memang mempunyai pelbagai khasiat..
*menurunkan berat badan
*meningkatkan pembakaran kalori dan lemak
*menurunkan tahap gula dalam darah
*mengatasi keracunan makanan
*mencegah penyakit kanser

Pueraria Mirifica.
*Digalakkan untuk lelaki dan wanita yang sudah berusia.   
 Bertindak sebagai Hormon Terapi Pengganti (HRT) akibat   
 ketidakseimbangan hormon.
*Membantu melambatkan proses penuaan dan tidak mempunyai  
 sebarang  kesan sampingan yang tidak diingini.